Hoppa till sidans innehåll

Singel 12B: Eliot bärgade titeln på hemmaplan

06 JAN 2016 12:58
Den andra finaldagen i SALK Open inleddes med stor dramatik då finalerna i flick- och pojksingel 12B avgjordes. På pojksidan blev det en hemmaspelare som vann i from av Eliot Nobel (t.h.)
  • Skapad: 06 JAN 2016 12:58

På flicksidan mötte Alice Gjötterberg från Smedslättens TK, Västerås Fridnäs Nora Svensson. Alice som inte släppt ett set på sin väg fram till finalen vann första set komfortabelt, 6-1. Andra set var mycket jämt och till slut lyckades Nora vinna detta 6-4 och tvinga fram ett tredje och avgörande set. Kanske ödslade Nora sina sista krafter för att vinna det andra setet för i tredje set hade hon ingenting att svara med när Alice upp farten igen och vann detta med 6-1 i en mycket välspelad final.

På killsidan var det minst lika rafflande och jämt mellan Eliot Nobel, SALK och Yakup Devris Uzunel från Farum Tennis. Första set slutade 7-5 till Eliot efter att spelarna följts åt hela vägen fram till avgörandet där Eliot var starkast och tog hem det och det första setet. I inledningen av andra set hade Yakup ett gem upp och ett par lägen att dryga ut ledningen men Eliot lyckades vinna ett par viktiga bollar och hänga med. I andra halvan av andra set stämde spelet bättre för Eliot som vid ställningen 5-4, 0-40 i Yakups serve kunde slå in en forehand cross och avgöra matchen inför storpubliken i SALKhallen. 

 

Ett par minuter efter att matcherna avgjorts fick finalisterna till tonerna av Star Wars ta emot sina pokaler under prisutdelningen.

Skribent: Henrik Stenmo

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info