Hoppa till sidans innehåll

Seminarium "Små Lirare"

30 DEC 2016 10:36
Den 2 januari klockan 11 kommer Tennis Stockholm, tillsammans med Magnus ”Gusten” Gustafsson, att hålla ett seminarium om projektet ”Små Lirare” som ska lanseras i Stockholm våren 2017.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2016 10:37

”Små Lirare” startades hösten 2012 i Göteborg av tidigare tennisproffset Magnus ”Gusten” Gustafsson. Målsättningen var att barnen på ett lekfullt sätt skulle ta sig an olika idrottsliga utmaningar både individuellt och i grupp. Syftet var också att föräldrarna skulle engagera sig ideellt tillsammans med sina barn. Alla skulle känna sig delaktiga att vara med och utvecklas tillsammans. På de föräldraledda träffarna har lekfulla övningar som rundtennis, stafetter och innebandy varvats med kortare matcher i singel och dubbel. Allt har gjorts i lagform så att barnen har känt att de vunnit och förlorat som ett team.

I dag är över 110 barn delaktiga i det otroligt populära ”Små Lirare”-projektet i Göteborg och föräldrar och barn har tillsammans vidareutvecklat konceptet långt utanför tennisbanans gränser.

Små Lirare Stockholm kommer att bestå av sex grupper indelade i områdena City, Söder och Norr, åldersgrupperna 2008-2007 respektive 2006-2005. I varje grupp kommer det att vara 16 barn som kommer träffas cirka åtta gånger per år. För varje grupp ansvarar en ideell ledare som får utbildning, stöd och material av Tennis Stockholm.

Är du intresserad av att veta mer? Missa inte seminariet 2 januari klockan 11 i Björn Borg-rummet.

Skribent: Lisa Skeppstedt
E-post: Adressen Gömd

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info