Hoppa till sidans innehåll

Profilernas bästa SALK Open-minne

28 DEC 2016 11:41
Vad är ditt bästa minne från SALK Open?
  • Uppdaterad: 31 DEC 2016 15:06

Johanna Larsson
Rankad 50 i världen
”Mitt bästa minne är nog från 12års-klassen när mini-Johanna spelade. Jag var bakåtlottad och ingen visste riktigt vem jag var. I andra omgången mötte jag Michaela Johansson från Tidaholm. Hon var lite av en favorit i lottningen. Jag låg under med 2-5 i avgörande set och tyckte att jag spelade så dåligt (som man alltid tycker) så jag bestämde mig för att ta ett toalettbreak. Var inte alls kissnödig men behövde bara komma bort. Jag gick till en av de toaletterna under läktaren vid bana 3-4 och ställde mig framför spegeln och sa till mig själv "det här är inte okej, fy så dåligt, skärp dig nu för fanken" typ så. Sen gick jag ut och vände matchen efter att ha räddat en matchboll. Efteråt gick det av bara farten och jag lyckades vinna hela tävlingen och eftersom jag ganska precis hade flyttat blev ju detta en extra stor nyhet i Norrland. Då kände jag mig extra stolt där man stod med världens största pris dessutom.”

Jonas Björkman
Tidigare världsfyra i singel och världsetta i dubbel. Tränare Marin Cilic.
”Vet inte riktigt vad mitt bästa minne är men det starkaste är när jag spelade tävlingen för första gången. Allt var så stort i gamla hallen och jag vågade inte gå in på uppvärmningsbanan. Jag mötte Kulti i första omgången och han kom joggandes in på min bana med 6 racketar utan racketfodral. Jag tog först gamet och han var helt tokig för att han tappade game och sedan vann han 6-1 6-0 haha. Han var juniorvärldsmästare då.”

Karin Frick
Programledare på Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport
”Jag spelade SALK Open många gånger, både i gamla och nya hallen, och det är många fina minnen. Om jag inte minns helt fel nu så gick jag 1996 – när jag var 16 år – till semifinal där jag hade 6-3 4-1 mot danskan Eva Dyrberg – som senare blev proffs. Jag förlorade avgörande set och hon vann finalen med 6-1, 6-1.”

Jonas Arnesen
Journalist
”Julafton var ok, juldagen ännu lite bättre men inget kunde slå annandag jul. Då drog ju skol-SM igång. Minns än i dag känslan över att få lira med nya julklappsracket. Vi talar 1960-tal, föräldrarna var föräldrar och inte coacher och vi barn och ungdomar lärde oss att döma eftersom det efter en förlust bara var att hoppa upp i domarstolen. Lärorikt! I en upplaga var jag den ende som tog set av suveräne gnetspelaren Thomas Wallén – nu ordförande i Svenska tennisförbundet – och att det var min största framgång i skol-SM berättar om nivån på min ”karriär”.

Thomas Wallén
Ordförande Svenska Tennisförbundet
”Jag vann turneringen två år i rad 67 och 68 – höjdpunkter i min tenniskarriär. DN var titelsponsor då och alla matchresultat fanns med i tidningen dagen efter matcherna hade spelats. Jag mötte Per Bengtsson från Spånga i finalen ett år och vann i två raka set. Jonas Arnesen säger att han vann ett set mot mig i en match tidigare under turneringen men det är ingenting som jag minns.”

Nina Wennerström
Agent och äger företaget Wesport
”Mitt bästa minne är när jag var 16 år och vann SALK Open. Jag spelade bra hela turneringen och fick otippat nog en moppe i pris. Jag har för mig att den var röd och måste erkänna att den såldes ganska snabbt efter turneringen.”

 

 

Skribent: Lisa Skeppstedt
E-post: Adressen Gömd

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info