Hoppa till sidans innehåll

Finalklart i 14- och 16-årssinglarna

01 JAN 2016 15:02
I morgon smäller det i SALKhallen då de första finalerna i årets upplaga av SALK Open går av stapeln. För ett par timmar sedan blev singelfinalisterna klara. Läs mer om dem här.
  • Skapad: 01 JAN 2016 15:02

Först ut under morgondagens finalpass är 14-åringarna först ut och på killsidan möts ATL:s Ross Weibull och Sebastian Abboud TSK Malmen. Ross har imponerat på sin väg fram till finalen och har som mest släppt sex games i en match vilket var i semifinalen mot Olle Sonesson Lidholt, Malmö Bellevue TK. Abboud imponerade inte mindre i sin semifinal där han besegrade Växjö TK:s Adam Heinonen.   

 

På flicksidan har vi en favorit som hållit hela vägen fram till final. 1:a seedade Maria Petrovic från Farsta TK har liksom Weibull på killsidan varit gamesnål och som mest släppt 5 game i en match på vägen fram till final. I finalen så möter hon oseedade Emma Shasteen ifrån Lerums TK som besegrade Vanessa Widell-Ersöz, Påvelunds Tennis med 7-5, 6-3 i sin semifinal.  

 

I pojkarnas 16-årsklass väntar ett stockholmsderby mellan KLTK:s Johan ”Garpen” Garpered och Lidingö TK:s Erik Grevelius. Båda spelarna har imponerat på sin väg fram till finalen genom att inte tappa set. Garpered besegrade Gustaf Nävarp från Falkenberg i sin semifinal med 7-5, 6-4. Ett år unge Rickard Rååd ifrån Kils TK bjöd Grevelius lika hårt motstånd i hans semifinal 7-6(5), 6-3. Erik Grevelius säkrade även en finalplats i dubbel tillsammans med Marko Vejnovic från TK SAAB.

 

I flickornas 16-års klass står Alexandra Viktorovitch åter i final. Hon vann dubbelt redan förra året och ställs i finalen mot Olga Helmi från Helsingborgs TK. Olga Helmi slog ut andra seedade och tillika fjolårsfinalisten Karolina Tillander, Järfälla TK i sin kvartsfinal. Liksom killarna så har ingen av finalisterna släppt set på sin väg fram till finalen. 

 

Ni ser alla finalmatcher samt studiosnack live på sportway.se via denna länk.

Skribent: Henrik Stenmo

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info