Hoppa till sidans innehåll

Fahlström dubbel vinnare i Promobilia SALK Wheels

07 JAN 2016 21:16
Precis som vanligt avgjordes Sveriges största rullstolstennistävling, Promobilia SALK Wheels, under avslutningsdagarna av SALK Open. Under två intensiva tävlingsdagar fick alla deltagare spela fem matcher. Allra bäst gick det för Peter Fahlström som segrade i både singel och dubbel.
  • Skapad: 07 JAN 2016 21:16

Promobilia SALK Wheels 2016

Promobilia SALK Wheels 2016

Foto: SALK

Peter Fahlström var med redan premiäråret 2005. I den tolfte upplagan bärgades äntligen den första singeltiteln efter tre imponerande vinster. Solnaspelaren tappade inte ett enda set men hade en setboll emot sig mot Eric Löf i den andra gruppspelsmatchen.

Dubbeltiteln vanns tillsammans med nyss nämnda Löf. Finalen mot Alicia Edson/Peter Ojala blev mycket sevärd och var länge oviss. Segersiffrorna skrevs till slut till 7-5, 6-4 efter det att Eric Löf avgjort med en kort, vinklad forehandcross på matchbollen.

Norrköpingsspelaren Alicia Edson var ett annat utropstecken under tävlingen. Edson imponerade med vassa servar och släppte endast två game på tre matcher på vägen till titeln i opensingeln. Vidare vann Peter Ojala silver och Lars Jernberg brons i herrsingeln. I opensingeln knep Jesper Rindefjäll silvret och Anders Wistrand bronset.

Skribent: Johan Porsborn

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info