Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt Svenskt i ITF:s singelklasser

11 JAN 2016 16:52
Jonas Eriksson-Ziverts hade flera anledningar att jubla under SALK Opens sista speldag. Födelsedagsbarnet vann singeltiteln och var i final i dubbel. Ida Jarlskog spelade hem flicksingeln.
  • Skapad: 11 JAN 2016 16:52

SALK:aren Jonas Eriksson-Ziverts inledde dagen med att besegra norrmannen Johannes Foss-Abrahamsen med 6-3, 7-5. Måhända hade han fått ett par tips av dubbelkompisen Karl Friberg som föll mot just Foss-Abrahamsen i första omgången. – Jag tycker att jag har spelat väldigt bra från start och under hela tävlingen. Det var jättehärligt att få slå in matchbollen på sin födelsedag, säger den nyblivne 17-åringen. 

Ida Jarlskog spelade hem titeln på flicksidan efter en imponerande vinst i två raka set mot ryskan Anastasia Kulikova, 6-3, 6-2. Segern innebär att Jarlskog klättrar ytterligare några platser från sin 216:e plats. – Jag siktar på att spela någon junior-Grand Slam. Annars ska jag fortsätta spela på ITF-touren, jag åker till Tunisien två veckor och ska spela lite tuffare ITF-turneringar på andra ställen, säger Jarlskog.

I dubbelfinalen var Jonas Eriksson-Ziverts i par med Karl Friberg nära på att få segerjubla igen men det blev till slut en tung förlust i avgörande matchtiebreak 4-10. Det fjärdeseedade paret ifrån Vitrysland Aliaksandr Liaonenka och Alexander Zgivorsky tappade första set till svenskarna 6-7(5) men spelade därefter hem andra set enkelt 6-1 och kom in med bra självförtroende till det avgörande matchtiebreaket som de alltså vann. 

Flickdubbeln vanns av Polina Bakhmutkina/Eliz Maloney från Ryssland respektive Storbrittanien efter återbud av Sandra Örtevall och Anastasia Kulikova.

 


Skribent: Katarina Appelgren

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info