Hoppa till sidans innehåll

Seminarium om collegetennis

21 DEC 2016 20:33
Den 28 december kl. 12 erbjuds spelare, föräldrar och tränare möjlighen att bättra på sina kunskaper om collegetennis. SALKs Jessica Lehnhoff kommer hålla en föreläsning där hon ger värdefulla tips på hur man ska tänka inför sitt livs äventyr.
  • Uppdaterad: 26 DEC 2016 15:54

SALK-tränaren Jess rankades etta i USA och nia i världen när hon var 18 år gammal. Den självklara vägen var att ge sig ut på touren och testa sina vingar som proffs, men Jess ville gå en annan väg.
– I den perioden var det mycket press att man skulle bli proffs men jag kände mig inte tillräckligt mogen att hantera det vardagliga livet ute på touren. Mina föräldrar har alltid trott mycket på utbildning så jag tog en annan väg och började på college, säger Jess.

Hon fastnade för University of Florida. Där fanns träningsfaciliteter i toppklass och Jess fick lagkamrater som hon beskriver som sin andra familj. Sitt val har hon aldrig ångrat och hon tycker att fler borde ta vara på möjligheten.
– Mentaliteten i Sverige är att man gett upp sina proffsdrömmar när man börjar på college, men så är det inte utan jag tycker man ska använda college som en språngbräda ut till proffslivet.

När Jess flyttade till Sverige för fyra år sedan märkte hon att många svenska spelare var vilsna i ansökningsprocessen till college. Och de visste inte riktigt hur de skulle tänka. Jess såg ett behov av orientering i collegedjungeln och startade sitt företag Lehnhoff Tennis International.
– När en spelare kontaktar mig så börjar jag med att göra research och kollar resultaten. Sen bokar jag ett möte för att lära känna personen och prata om målsättning. Jag är inte intresserad av de som vill åka till USA för att festa och så där, utan personer som tillför energi och jobbar hårt. För mig handlar det om action och inte så mycket om ranking.

De flesta svenskar vill till Florida eller Kalifornien men Jess poängterar att det är viktigt att ha ett öppet sinne.
– För mig är det viktigt att spelarna hamnar på skolor där de kommer få spela. Det finns många mindre ställen med fantastiska universitet. Där kretsar allt kring college och sport så det blir en väldigt bra stämning.

Väl på plats i USA rekommenderar hon att spelarna ska vara lyhörda och ta vara på alla människor runt omkring.
– Man ska verkligen lyssna på alla och uppskatta att man har blivit utvald till laget av tränarna. Som spelare har man ett ansvar, det är som ett jobb, och man ska tänka hur kan jag bidra till laget? Relationerna du skapar under collegetiden är fantastiska.

Hon utlovar mer information under föreläsningen där collegespelarna Iris Raileanu, Cal State och Johan Jönhagen kommer att delta i en paneldebatt. Den internationellt erkände collegecoachen Roland Thörnqvist, University of Florida, deltar också genom en inspelad intervju.
– Jag kommer inte ta upp specifika fall – det är där min rådgivning kommer in – utan jag kommer ge generell information. Jag vill att alla ska veta att det finns något fantastiskt där ute som är värt att jobba hårt för.

Skribent: Lisa Skeppstedt
E-post: Adressen Gömd

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info