Hoppa till sidans innehåll

Semifinalklart i 14 och 16

31 DEC 2016 10:10
På förmiddagen avgjordes kvartsfinalerna i singelklasserna 14 och 16, och vi har nu åtta semifinaler att se fram emot på nyårsdagen.
  • Uppdaterad: 03 JAN 2017 21:26

Det var mycket känslor på banorna under nyårsafton när kvartsfinalerna avgjordes i 14 och 16. I PS14 lyckades de tre bäst rankade spelarna, Arslan Temirhanov, Måns Dahlberg och Isac Strömberg, hålla för trycket och ta sig till semifinal. Henrik Bladelius, som är ett år ung, gör dem sällskap.

 Henrik Bladelius och Måns Dahlberg som möts i en av semifinalerna i PS14

Henrik Bladelius och Måns Dahlberg möts i ena semifinalen i PS14.

I FS14 bjöd Nelly Mezan och Jessica Mridha publiken på en riktig nagelbitare. Mridha förlorade första set men lyckades vända och vinna, efter 2,5 timmas spel, med 5-7, 6-2, 6-3. Leticia Temirhanova och Angelina Melki fick enklare resor till semifinalen då Caijsa Henneman och Victoria Carlsten tvingades lämna wo på grund av sjukdom. I matchen mellan Maria Petrovic – Maja Radencovic var Petrovic starkast och vann med 7-6(2) 6-3. 

Precis som i PS14 är de tre högst rankade spelarna i FS14 vidare till semifinal. Louise Wikander, Julia Lövqvist och Klara Milicevic vann alla i två raka set. Finska Emilia Hartman gör dem sällskap efter en svängig match mot Anna Gao som hon vann med 6-2, 2-6, 6-1.

I PS16 bjöd Rikard Rååd och Adam Heinonen publiken på en riktig rysare. Vid ställningen 5-4 30-15 i tredje set, och egen serve, lyckades förstaseedade Rååd med ett passerslag på Heinonens smash och kunde sedan vinna matchen på sin första matchboll. Övriga semifinalister är Gustaf Ström, John H Lithén och Kevin Chahoud.

Spelschema för nyårsdagen hittar ni här

Skribent: Lisa Skeppstedt
E-post: Adressen Gömd

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info