Hoppa till sidans innehåll

SALK Open skriver historia - inleder samarbete med Sportway

18 DEC 2014 14:01
På Annandag jul slås portarna traditionsenligt upp för den 109:e upplagan av världens äldsta och största juniortennis-turnering inomhus. Årets upplaga (26 december 2014 - 6 januari 2015) skriver historia då arrangörsklubben SALK inlett samarbete med
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:22

Klicka på Sportways logga för att komma till SALK Opens sida på Sportway.



I år kommer cirka 1 000 spelare till start i turneringen, allt från de yngsta i 10-årsklasserna till den internationella ITF-klassen upp till 18 år. 

- Detta är ett sätt för oss att ytterligare sätta spelarna i fokus och att göra deras upplevelse ännu större, säger SALK Open-kommitténs ordförande Truls Höyeraal.

Sportway är Sveriges nya sportkanal för ungdomar. Med livesändningar, fotopublicering och intervjuer bevakas hundratals idrottsevenemang. Deltagare, familj, vänner och supportrar kan följa tävlingarna direkt i mobilen eller på datorn.

- Sportway fortsätter sin snabba expansion och kan nu addera tennis till de idrotter som bevakas. Vi är mycket stolta och glada att vi fått förtroendet att bevaka årets upplaga av SALK Open. Vi fortsätter att ge Sveriges unga idrottare och klubbarna den uppmärksamhet de förtjänar, säger Sportways VD Staffan Dahl.

Sportways fotografer i SEB Salkhallen kommer löpande att publicera foton kort efter att de är tagna, ett antal finaler direktsänds i webb-tv och tenniskrönikören Jonas Arnesen bjuder in profiler till studiosnack.

SALK Open räknas som en av de fyra största nationella juniorturneringarna. Så gott som samtliga svenska elitspelare har ställt upp i SALK Open och ett flertal av dessa har stått som slutsegrare i tävlingen. Björn Borg vann exempelvis fyra gånger och Robin Söderling stod som segrare lika många gånger.  Den första upplagan av SALK Open avgjordes redan 1907 och tävlingen har återkommit årligen allt sedan dess. Sedan 1986/1987 spelas även en internationell 18-årsklass. 

 

För ytterligare information se www.salkopen.se , www.sportway.se eller kontakta:

Truls Höyeraal, ordförande i SALK Open-kommittén och klubbchef i SALK

tel: 070-480 13 40

Staffan Dahl, VD Sportway

tel: 08-400 20 855

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info