Hoppa till sidans innehåll

Bladelius vann dubbelt genom att vinna dubbeln

06 JAN 2016 17:36
Dubbelklasserna för 12-åringar är avgjorda och vi fick en spelare som kan titulera sig mästare i både singal och dubbel i årets SALK Open - Alingsås TK:s Henrik Bladelius.
  • Skapad: 06 JAN 2016 17:36

Henrik Bladelius i par med Elwin Gauffin från Näsbyparks TK inledde dubbelfinalen på bästa tänkbara set genom att vinna första set 6-0. Därefter rusade de fram till en 3-0 ledning i andra set då Oskar Jansson och Nadeem Kanani hittade spelet och plötsligt var ställningen 3-3. Därefter fick Bladelius/Gauffin med sig ett viktigt break fram till 4-3 och sedan kunde Bladelius serva fram till 5-3. Vid ställningen 5-4 kunde segern bärgas fram till 6-4 på den andra matchbollen.  

 

På flicksidan var det två par med spelare ifrån samma klubb som gjorde upp om titeln. Farsta-paret Ida Johansson och Nadia Mezan en bra start genom att vinna första set 6-2. I andra set kom Sundsvalls paret Emelie Westin och Tilde Strömquist igång och gick fram till en 5-2-ledning men därefter stod Farsta-paret för en imponerande upphämtning och vann till slut matchen med 7-5 i andra set. Nadia blir därmed den andra systern Mezan att vinna dubbeln då storasyster Mezan vann 14-årsubbeln.

Skribent: Katarina Appelgren

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info