Hoppa till sidans innehåll

6/1 Finaldag för 12- och 10-årsklasserna

05 JAN 2016 17:53
På trettondagen är det dags för den andra stora finaldagen i SALK Open då 10- och 12- årsklasserna avgörs. Läs mer om tiderna samt vilka som gör upp om pokalerna nedan.
  • Skapad: 05 JAN 2016 17:53

Nytt för årets SALK Open är att 12 års-klasserna är åtta stycken; A, B och C-klass i singel samt dubbel för pojkar och flickor.

10-årklasserna startade idag, 5/1 med poolespel i hela 16 pooler på pojksidan och 11 pooler på flicksidan. Matcherna har avgjorts i både SALKhallen och Smedslättens LTK.

Först ut under morgondagens finalpass kl. 09.00 är 12-årssingelns B-klasser på Pojk- och flicksidan. På pojksidan gör Eliott Nobel ifrån SALK upp med Yakup Devris Uzunel ifrån Farum Tennis i Danmark om titeln. På flicksidan ställs Smedslättens Alice Gjötterberg mot Nora Svensson ifrån Västerås-Fridnäs TK. 

 

Därefter, ca kl. 10.00 är det dags för 12-åringarnas A-klasser. På pojksidan hittar vi Oskar Jansson ifrån Mölndals TK som efter en tuff tre settare i första omgången vunnit i raka set framt till finalen. Där ställs han mot Henrik Bladelius ifrån Allingsås som inte släppt ett set på sin väg fram till finalen. Flickornas final spelas mellan spelare ifrån region Norr och Syd då Ida Johansson ifrån Umeå TK möte Johanna Bernhold ifrån IS Göta, Helsingborg.

 

Ca kl. 12 är det dags för C-klasserna i 12-årssingeln. På flicksidan möts där Stina Häggström från Hönö TS och hemmaspelaren Stella Eriksson, SALK. På pojksidan möter Alvin Isaksson, Näsbyparks TK Viktor Artemiev, Solna TK.

 

Finalpasset avslutas med finaler i 12-årsdubblar ca kl. 14.30 och förhoppningsvis (red. anm) parallellt med dem singelfinalerna på flick- och pojksidan i 10-årsklassen. Vilka som spelar 10-års finalerna avgörs först i morgon då hela splutspelet för 10-årsklasserna spelas. Semifinalerna i 12-årsdubbeln pågår i skrivande stund.

 

Skribent: Henrik Stenmo

    

Stiftelsen Promobilia

 

Scandic

 

Logotype Gernandt & Danielsson

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Lawn TK - Tennis
Gustavslundsvägen 159
16751 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info